Οικονομική κρίση

Μία από τις μεγαλύτερες πληγές της εποχής μας και συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια από το έτος 2010. Ήταν αναμενόμενο μαζί με πολλά επαγγέλματα η κρίση να χτυπήσει την πόρτα και στον κλάδο της κτηματαγοράς.

Το μεσιτικό γραφείο Στούμπανου συστήνει μεγάλη υπομονή και σωστές κινήσεις όσο αφορά τους υποψήφιους πωλητές, αγοραστές, εκμισθωτές και μισθωτές.

Για τους πωλητές-εκμισθωτές:
Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι η περιουσία του κάθε ιδιοκτήτη είναι σεβαστή όποια και αν είναι αυτή και όποιας αξίας και αν είναι. Όμως πάρα μα πάρα πολλές φορές αν όχι όλες, προσπερνώντας τις πολύτιμες συμβουλές μας οι υποψήφιοι πωλητές και εκμισθωτές παραβλέπουν την αρκετά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αδυνατούν με κάθε τρόπο να καταλάβουν ότι οι τιμές πώλησης ή ενοικίασης που ζητούν, που ενδεχομένως να ήταν λογικές πριν την οικονομική κρίση τώρα είναι «όνειρα θερινής νυκτός» Πρέπει να εμπιστευτούν τις συμβουλές μας και τις εκτιμήσεις μας των εμπορικών αξιών της τωρινής περιόδου. Διαχειριζόμαστε πάνω από 1.500 ακίνητα! και εκτιμούμε δεκάδες καθημερινά! Είναι κρίμα να βλέπεται τα ακίνητα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα στα αζήτητα! Απλά ακούστε μας!

Για τους αγοραστές-μισθωτές:
Είναι δεδομένο ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία της χώρας και στις «τσέπες» μας. Ευκαιρίες ακινήτων υπάρχουν, αλλά συγκεκριμένα όσο αφορά τους υποψήφιους αγοραστές με ρευστό, μην προσπαθείτε με κάθε λογής επιχείρημα να υποβιβάζετε και να αποτιμάτε τα ακίνητα με σκοπό να αποκτήσετε ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές.

Όσο αφορά τους υποψήφιους αγοραστές με δάνειο. Οι εποχές που οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν το 100% και πάνω τα ακίνητα, έχουν περάσει εδώ και αρκετό καιρό. Πλέον εκτός ότι ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις (1 με 2 εγγυητές ανάλογα την περίπτωση, προσημειώσεις, υποθήκες ακινήτων, κ.τ.λ.) χρηματοδοτούν τα ακίνητα με ποσοστό περίπου από 65% που αυτό σημαίνει ότι για την αγορά κάποιου ακινήτου πρέπει το υπόλοιπο ποσό να δοθεί με μετρητά.